Over ons

De naam Salland is afgeleid van IJssel (Isla of Isala) de i betekent water en sala staat voor stroom. Uit Isalalant ontstond Salland dat gelegen is tussen de IJSSEL, Schipbeek Sallandse Heuvelrug en het riviertje de Reest.

Sallandshoeve heeft betrekking op de boerderij genaamd Klein Bromhaar die in 1911 gebouwd is.
In die tijd werd er eerst plaggen gestoken om de gronden rondom de boerderij geschikt te maken voor landbouw. Vele schaapskudden waren daarom hier aanwezig .Na het verbouwen van Rogge gevolgd door mais deed in de 2e helft van de 20 e eeuw de mechanische landbouw zijn intrede. Het paard en de melkbus verdwenen en tractor en de melktank kwamen. Tot 1970 is de boerderij nog gebruikt als boerenbedrijf en in 1970 is het verkocht aan Bungalowpark Sallandshoeve. De camping was in gebruik sinds de 60er jaren en in 1976 werden de eerste bungalows gebouwd. 

Tot 2006 is Sallandshoeve vaak overgegaan in eigendom en sinds 2006 heeft de familie Mol het park overgenomen. Na in eerste instantie ingeschakeld te zijn als consultant voor een projectontwikkelaar om een reorganisatie uit te voeren kwam de mogelijkheid om de exploitatie over te nemen.  Na vrijwel mijn gehele werkzame leven directiefuncties in de verblijfsrecreatie te hebben uitgeoefend mijn jeugd in Holten doorgebracht te hebben was de keus niet moeilijk om weer terug te komen naar bekend gebied.

In de loop der jaren is er veel geïnvesteerd in het park maar om bij te blijven willen wij nog een aantal kwalitatieve ontwikkelingen gaan doen. In 2017 is de camping met safaritenten en speelvijver gerenoveerd. Er is een compleet nieuwe infrastructuur (water, elektra en voorbereiding glasvezel) aangelegd die verder kwalitatieve groei in de toekomst mogelijk maakt.

Ons streven is om Sallandshoeve te handhaven als knus, klein familievakantiepark.
Wij willen graag beleving uitstralen en niet zo zeer het perfecte, over georganiseerde vakantiepark. Als familie runnen wij het park waarbij mijn vrouw de kwalitatieve organisatie doet, mijn dochter receptie en marketing en ik zelf toezicht houd op operationele organisatie en bezig ben met de strategische keuzen voor de toekomst.  Uiteraard worden wij geholpen door gemotiveerde medewerkers.  

Graag tot ziens op Vakantiepark Sallandshoeve!

Familie Mol & medewerkers


Ons team